به گزارش روابط عمومی و مرکز اطلاع رسانی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی مدیرکل میراث فرهنگی استان در نشست بررسی آثار تاریخی آشتیان با اشاره به مرمت بناهای تاریخی استان به منظور توسعه صنعت گردشگری و جذب توریسم اظهار داشت: توجه به مرمت بناهای تاریخی میتواند نقش مهمی در توسعه صنعت گردشگری داشته و خیل عظیمی از گردشگران را به داخل کشور هدایت کند.
سید محمد حسینی افزود: اما نکتهای که در این میان وجود دارد این است که مرمت واحیاء بناهای تاریخی موجود در استان نیازمند تخصیص اعتبارات مورد نیاز است که اگر این مهم محقق شود میتوان گامهای ارزنده ای را در این مسیر برداشت.
مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی تصریح کرد: البته نکتهای که در بحث مرمت این آثار باید به آنها توجه کرد این است که این روند با تکیه براصول کارشناسی همراه شده و به بافت اولیه بنا و تاریخی بودن آن آسیب وارد نکند.
حسینی با اشاره به بناهای تاریخی موجود در آشتیان گفت: خانه های تاریخی مستوفی الممالک، معتمدالایاله، میرزا حسن آشتیانی، منزل استاد عبدالعظیم قریب و آسیاب جفتی از جمله آثار و بناهای تاریخی در شهرستان آشتیان هستند.
وی ادامه داد: بناهای تاریخی، ناطقان تاریخ دیروز کشور هستند که در صورت کمتوجهی و عدم رسیدگی به آنان میتواند به تخریب کشیده شده و از بین روند که از این رو نیاز است با حساسیت هرچه بیشتر به آنها توجه شود.
مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی تصریح کرد: امروزه هر گردشگری که به کشور مراجعه میکند میتواند از شواهد باقیمانده در آثار تاریخی با تاریخ و فرهنگ غنی این مرز و بوم آشنا شد.
حسینی با اشاره به ظرفیت بخش خصوصی در مرمت و احیاء این بناها گفت: بخش خصوصی ظرفیتهای فراوانی در بحث مرمت و احیاء بناهای تاریخی دارند که در صورت مهیا بودن شرایط و بسترهای کافی میتوانند نسبت به مشارکت در این زمینه اقدام کنند.
وی افزود: به دنبال این هستیم که امسال با تخصیص اعتبارات مناسب برای میراث فرهنگی استان مرکزی بتوانیم گامهای مثبت و هدفمندی را به منظور ارتقاء جایگاه و توسعه صنعت گردشگری برداریم.
انتهای پیام/